Onderdeel van onsameland.nl
Hongarije

Omgeving

De omgeving van de woning is uitermate geschikt voor het maken van fiets,- en wandeltochten. Ook is het mogelijk om bootjes of kano’s te huren en voor de visliefhebbers, die kunnen hun hart ophalen aan het Balatonmeer.

Bezienswaardigheden in het dorp zijn de vele kleine wijnkelders. U heeft in de directe omgeving mooie vergezichten over de heuvels aan de noordkant van het meer. De streek staat bekend om de langgerekte wijnvelden en de uitstekende wijnen die daarvan vaak door de eigenaren zelf gebotteld worden. In het dorp bevindt zich het bekende wijnhuis “Feind”. Je kunt hier terecht voor heerlijke witte, rode en rose wijnen.

Naast enkele supermarktjes en een enkel restaurant, waar je zomers gezellig kunt eten, is er verder een cafe/bar, een postkantoor, een trein- en busstation, een kerkje en een internetcafe. Van uitgaan in het dorp zelf moet niet te veel verwacht worden, maar langs het Balatonmeer vindt u elke vorm van vertier. In Balatonakarattya (5 km): discotheek, bank, tennis, minigolf, zwemmen, watersport, strand. Balatonkenese (6 km): manege. In Balatonfzfo (9 km): buiten- en overdekt zwembad, sauna. Balatonfured (18 km): fietsverhuur, verhuur bootjes/surfplanken, paardrijden. Aan de zuidzijde van het Balatonmeer op circa 15 km Siofok. Een bijzonder toeristische plaats waar ’s zomers vooral veel jeugdige vakantiegangers hun vertier vinden. Overal in de omgeving vindt u gezellige eethuisjes in typisch Hongaarse sfeer.

In de directe omgeving liggen twee spoorlijnen en de autosnelweg M7 (E71) en de hoofdweg 71 direct langs het Balatonmeer (en paralel de nieuwe weg 710; vlotter maar niet toeristisch). Op die wijze zijn de bezienswaardige plaatsen in de directe omgeving (Veszprem, Szekesfehervar, Siofok, Nagyvazsony, Bakony-gebergte) snel bereikbaar. En wilt u naar de echte grote steden? Binnen een uur bent u in Budapest (95 km). Wenen, op 250 km, duurt iets langer. Maar ook steden als Gyor (90 km), Pecs (160 km) en Debrecen (350 km) zijn de moeite waard.

Ligging

De woning is gelegen in het plaatsje Balatonfokajar, aan de noord oost kant, ca. 3 km van het prachtige Balatonmeer, en in een prachtige omgeving.

Locatie

Logo airbnb
Algemene voorwaarden